Monday, 20 March 2017 09:00

Επιθέσεις κατά Τ/κ: Τρεις υποθέσεις στο δικαστήριο και τέταρτη ακολουθεί

Written by  ΠΑΝ. ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Είναι γεγονός ότι και πρόσφατα είχαμε κρούσματα επιθέσεων σε βάρος Τουρκοκυπρίων και ειδικότερα πρόκλησης ζημιών στα οχήματά τους, επισημαίνει στην "Αλήθεια", ο υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως Ιωνάς Νικολάου, ο οποίος απαντούσε σε σχετική ερώτηση της εφημερίδας μας. Τονίζει παράλληλα την αποφασιστικότητα της Αστυνομίας, για πάταξη αυτών των απαράδεκτων φαινομένων.

ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ.
Σύμφωνα με τον κ. Νικολάου από τα τελευταία κρούσματα επιθέσεων έχουν καταχωρηθεί στο δικαστήριο τρεις υποθέσεις οι οποίες αφορούν επίθεση σε βάρος των οχημάτων Τουρκοκυπρίων σε δρόμο της Λευκωσίας, στα πλαίσια εκδήλωσης διαμαρτυρίας, με εμπλοκή νεαρών. Παράλληλα προχωρεί προς την δικαιοσύνη και η υπόθεση επίθεσης και τραυματισμού ενός Τουρκοκύπριου οδηγού ταξί στην περιοχή του Αγίου Δομετίου. Τα δύο εμπλεκόμενα στην υπόθεση νεαρά άτομα μετά από έρευνες και ανακρίσεις της Αστυνομίας συνελήφθησαν και κατηγορήθηκαν γραπτώς για να παρουσιαστούν στη συνέχεια στο δικαστήριο.

Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΡΟΟΔΟΥΣ.
Υπήρχε και η περίπτωση στο Τρόοδος όπου άγνωστοι ξέσχισαν τα ελαστικά οχημάτων τα οποία ανήκαν σε δύο Τουρκοκυπρίους. Η Αστυνομία διερευνά τις υποθέσεις αυτές αλλά και κάνει ότι είναι δυνατό για να τις εξιχνιάσει, ωστόσο είναι από τις περιπτώσεις όπου υπάρχουν δυσκολίες λόγω έλλειψης μαρτυρίας. Αυτό συμβαίνει, επεσήμανε ο κ. Νικολάου, για υποθέσεις γενικότερα οι οποίες καλύπτονται κυρίως από το σκότος. Ο υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως σημείωσε ότι δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει ενδιαφέρον να διερευνηθούν επιθέσεις σε βάρος των Τουρκοκυπρίων και των οχημάτων τους. Αντίθετα, πρόσθεσε, επιδεικνύουμε μια ιδιαίτερη αυθαιρεσία να διερευνηθούν αυτές οι υποθέσεις, γνωρίζοντας και ποιες είναι οι προεκτάσεις τους.

ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΖΗΜΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΥΠΟΘΕΣΗ.
Δυστυχώς, πρόσθεσε, αυτές οι υποθέσεις κατά καιρούς αξιοποιήθηκαν από την άλλη πλευρά στην προσπάθεια κάποιων να δείξουν ότι δεν υπάρχει εμπιστοσύνη μεταξύ μας, φθάνοντας μάλιστα στο σημείο να μιλούν και για εγγυήσεις της Τουρκίας. Σίγουρα δεν έχει σταματήσει η διερεύνηση τεσσάρων υποθέσεων οι οποίες δεν έχουν διαλευκανθεί ακόμη. Ο κ. Ιωνάς διαβεβαιώνει ότι θα εξαντληθούν όλες οι προσπάθειες για να διερευνηθούν αυτές οι υποθέσεις και να υπάρξει αποτέλεσμα.

ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΚΑΙ ΣΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ.
Στην ερώτηση για το περιστατικό τραμπουκισμών στην Λεμεσό σε εκδήλωση όπου μίλησε ο πρώην Τουρκοκύπριος ηγέτης Μεχμέτ Αλή Ταλάτ, ο κ. Ιωνάς μας είπε ότι αυτές οι υποθέσεις έχουν διερευνηθεί πλήρως και κάποιοι οδηγήθηκαν στο δικαστήριο για αυτές τις υποθέσεις. Υπήρξαν επίσης, πρόσθεσε, πειθαρχικές διώξεις μελών της Αστυνομία τα οποία έχουν κατηγορηθεί ότι είχαν επιδείξει σε ολιγωρία στην συγκεκριμένη περίπτωση. Να θυμίσουμε ότι με αφορμή το γεγονός ότι η αστυνομία δεν είχε αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τα επεισόδιά αυτά στη Λεμεσό, παύθηκε από τον πρόεδρο Αναστασιάδη ο τότε αρχηγός Αστυνομίας Μιχάλης Παπαγεωργίου.

 

Τα πυροτεχνήματα πολιτικών βλάφτουν

Η κυβέρνηση παραμένει προσηλωμένη στο βασικό στόχο για λύση του κυπριακού προβλήματος, τονίζει ο στην "Αλήθεια" ο υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως Ιωνάς Νικολάου, προσθέτοντας ότι στόχος όλων μας πρέπει να είναι η επανένωση της πατρίδας μας. Αναφερόμενος σε διάφορα που συμβαίνουν στο εσωτερικό μας μέτωπο ο κ. Νικολάου επισημαίνει ότι έπρεπε να είχαμε δει και μελετήσει τα λάθη που κάναμε στο παρελθόν και να παραδειγματιστούμε από αυτά. Αυτό, συνέχισε, είναι μήνυμα προς όλες τις πολιτικές δυνάμεις, γιατί πολλές φορές ενέργειες οι οποίες γίνονται, δεν εξυπηρετούν τους συγκεκριμένους στόχους στους οποίους έχουμε. Οι όποιες διαφωνίες υπάρχουν μεταξύ μας, είναι σεβαστές από όλους, αλλά δεν μπορούν να υποκαταστήσουν τον βασικό στόχο που έχουμε χαράξει. Για τον λόγο, αυτό, συνέχισε ο υπουργός, πρόσφατα σε ομιλία του στο εθνικό μνημόσυνο του ήρωα Γρηγόρη Αυξεντίου μίλησε για πυροτεχνήματα έχοντας κατά νουν την κατάσταση στο εσωτερικό μέτωπο. Αυτά που λέγονται και γίνονται, είπε, έχουν σκοπό να δημιουργήσουν εντυπώσεις προς όφελος πολιτικών ή μικροπολιτικών, όμως αυτά τα πυροτεχνήματα είναι επιβλαβή στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων και την εξυπηρέτηση του κοινού μας στόχου.

Read 5977 times

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ

 

Sport Day