Tuesday, 18 April 2017 11:16

Διάταγμα μόνο για τον Ροδοθέου

Written by  ΠΑΝ. ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΙΟY

Το Τμήμα Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων (ΤΑΕ) Λεμεσού συνεχίζει την διερεύνηση της δολοφονίας του Άντρου Ροδοθέου, 61 ετών, χωρίς ωστόσο να προκύψει συγκεκριμένη κατεύθυνση στις ανακρίσεις που διεξάγονται.
Σύμφωνα με πληροφορίες μας εξετάζονται κλειστά κυκλώματα τα οποία υπήρχαν στη διαδρομή Ροδοθέου από Λευκωσία προς Λεμεσό και ακολούθως στη Γεράσα, για να διαφανεί αν αυτός παρακολουθείτο. Αναμένονται επίσης τα αποτελέσματα από τις επιστημονικές εξετάσεις τεκμηρίων, τα οποία παραλήφθηκαν από το σημείο που ο δράστης πυροβόλησε τον Ροδοθέου στην εξοχική κατοικία στη Γεράσα, σε μια προσπάθεια απομόνωσης DNA. Από τις βαλλιστικές εξετάσεις των βολίδων που εντοπίσθηκαν στην εξοχική κατοικία αναμένεται να διακριβωθεί και το είδος του όπλου που χρησιμοποιήθηκε. Η δολοφονία του Άντρου Ροδοθέου αποδίδεται στο πόλεμο μεταξύ αντιπάλων φατριών με σκοπό τον έλεγχο δραστηριοτήτων στις επαρχίες.
ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ. Όπως πληροφορούμαστε σε αυτό το στάδιο, το ΤΑΕ Λεμεσού, αφού εξασφαλίσει την σύμφωνη γνώμη του Γενικού Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη, θα ζητήσει δικαστικό διάταγμα, για την αποκάλυψη των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων του θύματος. Προς το παρόν, δεν προέκυψε η ανάγκη για να ζητηθεί διάταγμα αποκάλυψης τηλεπικοινωνιακών δεδομένων ανακρινόμενων προσώπων.
Αυτό που ενδιαφέρει ουσιαστικά είναι ποιες κλήσεις και από ποιους δέχθηκε ο Ροδοθέου στο κινητό του τηλέφωνο, τον κρίσιμο χρόνο πριν τη διάπραξη του εγκλήματος. Ωστόσο αν κρίνουμε από τον επαγγελματικό τρόπο με τον οποίο διαπράχθηκε ο φόνος, φαντάζει απίθανο αυτοί που συμμετείχαν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στην οργάνωση και εκτέλεση του εγκλήματος, να άφησαν πίσω τους στοιχεία όσον αφορά τα τηλεπικοινωνιακά τους δεδομένα. Όσον αφορά την γνώση των δραστών, για τις κινήσεις του θύματος και συγκεκριμένα για την μετάβαση του σε εξοχική κατοικία στην Γεράσα, δεν αποκλείεται αυτή να προήλθε από παρακολούθηση ή πληροφορίες προερχόμενες από πρόσωπο του περιβάλλοντος του Ροδοθέου.

Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ. Ο Ροδοθέου πυροβολήθηκε την περασμένη Τετάρτη 12 Απριλίου, ενώ βρισκόταν μέσα στην εξοχική κατοικία στη περιοχή του χωριού Γεράσα, η οποία ανήκει στον φίλο του Τάσο Κυριάκου, άλλως Καμπούρη. Ο εκτελεστής πάτησε την σκανδάλη από απόσταση κάτω των 100 μέτρων και έδρασε μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, πυροβολώντας το θύμα δια μέσου γυάλινης πόρτας την ώρα που κινήθηκε εντός του σπιτιού. Ανοικτό παραμένει το ενδεχόμενο ο δολοφόνος να πυροβόλησε με την χρήση διόπτρας, αφού όπως προκύπτει αρχικά έριξε μια σφαίρα η οποία ήταν και η θανατηφόρος για να ακολουθήσει στη συνέχει ριπή. Η δολοφονία διαπράχθηκε στις 9:00μ.μ. το βράδυ, την ώρα που μέσα στη κατοικία υπήρχε φωτισμός, ενώ έξω επικρατούσε πυκνό σκοτάδι. Η θανατηφόρος σφαίρα διαπέρασε τη σπονδυλική στήλη του θύματος και προκάλεσε ρήξη κοιλιακής αορτή, ενώ η αιτία θανάτου αναφέρεται το αιμορραγικό σοκ.

ΧΩΡΙΣ ΙΧΝΗ.Η Αστυνομία εντόπισε το σημείο από το οποίο ρίφθηκαν οι πυροβολισμοί, ωστόσο δεν βρήκε τους κάλυκες 7,62 χιλιοστών. Αυτό οδηγεί στο συμπέρασμα ότι πιθανό να χρησιμοποιήθηκε ειδικό σακούλι που εφαρμόζει στο όπλο, για περισυλλογή των καλύκων.
Ατο μεταξύ κηδεύτηκε χθες το απόγευμα από τον Ιερό Ναό Παναγιάς Χρυσοπαντάνασσας στην Αργοκηπιά.

Read 7255 times

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ

 

Sport Day