Alithia Online

Στην υποψηφιότητα του Προέδρου του ΔΗΚΟ Νικόλα Παπαδόπουλου, ως κοινού υποψηφίου, για τις προεδρικές εκλογές του 2018, κατέληξαν σήμερα τα κόμματα ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ και Κίνημα Αλληλεγγύη στο πλαίσιο της συνάντησης που είχαν με αντικείμενο τη διερεύνηση της δυνατότητας για συνεργασία στις προσεχείς προεδρικές εκλογές οι Αρχηγοί των κομμάτων ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, Συμμαχία Πολιτών, Κίνημα Αλληλεγγύη και Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών.

Όπως δήλωσε μετά τη συνάντηση η οποία πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΕΔΕΚ ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος, οι Πρόεδροι του ΔΗΚΟ, της ΕΔΕΚ και του Κινήματος Αλληλεγγύη έχουν αποφασίσει να προτείνουν στα συλλογικά όργανα των κομμάτων τους προς έγκριση την υποψηφιότητα του Νικόλα Παπαδόπουλου ως κοινού υποψηφίου της Συνεργασίας.

Σημείωσε επίσης ότι το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών θα μεταφέρει τη συγκεκριμένη πρόταση στα συλλογικά όργανα του Κινήματος για να ληφθεί η τελική απόφαση το συντομότερο δυνατό.

Ο κ. Σιζόπουλος είπε ακόμη ότι ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας έχει διατυπώσει τη διαφωνία του στο θέμα της διαδικασίας για την επιλογή κοινού υποψηφίου.

Σύμφωνα με τον κ. Σιζόπουλο, ο κ. Λιλλήκας αναφέρθηκε ακόμη στην αναγκαιότητα υλοποίησης της εισήγησης της Συμμαχίας Πολιτών όπως στηθούν κάλπες για την ανάδειξη του κοινού υποψηφίου αλλά και στην αναγκαιότητα εκ των προτέρων συμφωνίας σε ό,τι αφορά τις βασικές αρχές κυβερνητικής πολιτικής που θα διέπουν το κυβερνητικό πρόγραμμα του κοινού υποψηφίου.

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης θα αναφέρει το Νόμο για το ενωτικό δημοψήφισμα στο Ανώτατο Δικαστήριο μετά από γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, δήλωσε σήμερα ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, και ερωτηθείς τι προτίθεται να κάνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε σχέση με το Νόμο που ψήφισε η Βουλή για το ενωτικό δημοψήφισμα, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι «μετά από γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα αναφέρει τον Νόμο στο Ανώτατο Δικαστήριο διότι η γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα λέει ότι ίσως να υπάρχουν θέματα αντισυνταγματικά ως προς την εμπλοκή της μιας εξουσίας στην άλλη».

Ερωτηθείς τι θα κάνει ο Πρόεδρος στην περίπτωση που το Ανώτατο Δικαστήριο κρίνει ως αντισυνταγματικό το Νόμο, ο κ. Παπαδόπουλος συνέστησε αναμονή μέχρι την απόφαση του Δικαστηρίου.

Η Ancoria Insurance Public Ltd ανακοίνωσε τις αποδόσεις των ταμείων του επαγγελματικού συνταξιοδοτικού σχεδίου Ancoria Pension Plan για το πρώτο τρίμηνο του 2017. Τα τρία επενδυτικά ταμεία του σχεδίου εξακολουθούν να καταγράφουν θετικές αποδόσεις (πατήστε εδώ), συνεχίζοντας με αυτόν τον τρόπο την κερδοφόρα απόδοση που πέτυχαν κατά το 2016.
Το Ancoria Pension Plan, έχοντας εντάξει στο πελατολόγιο του δεκάδες επιχειρήσεις διαφόρων μεγεθών, εδραιώνεται πλέον στην κυπριακή αγορά ως η αξιόπιστη λύση που αναζητεί η κάθε επιχείρηση που θέλει να προσφέρει στο ανθρώπινο δυναμικό της ένα σύγχρονο συνταξιοδοτικό σχέδιο. Χωρίς κανένα κόστος σύστασης και με σημαντικά φορολογικά οφέλη το σχέδιο παρέχει την ευελιξία στην κάθε επιχείρηση να προσαρμόσει το συνταξιοδοτικό σχέδιο στις δικές της ανάγκες ενώ παράλληλα επιτρέπει σε κάθε μέλος που συμμετέχει τη δυνατότητα επιλογής εξατομικευμένης επενδυτικής πολιτικής.
Το Ancoria Pension Plan διέπεται από τον Κλάδο VII του περί Ασφαλιστικών και Αντασφαλιστικών Εργασιών και Άλλων Συναφών Θεμάτων Νόμου 38(I)2016: Κλάδος Διαχείρισης Ταμείων Ομαδικής Συνταξιοδοτήσεως.

Από τη ζωή έφυγε το μεσημέρι της Παρασκευής, στις 14:25, ο αγαπημένος ηθοποιός Στάθης Ψάλτης.

Το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του νοσοκομείου «Άγιος Σάββας».

Η πάλη -αρχικά- με τον καρκίνο του πνεύμονα έγινε όμως άνιση όταν εντοπίστηκαν μεταστάσεις. Παρόλα αυτά το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου εξάντλησε κάθε «όπλο» που είχε στη θεραπευτική φαρέτρα του για να βοηθήσει τον ασθενή.

Ο ηθοποιός γεννήθηκε στο Βέλο Κορινθίας όπου έζησε τα παιδικά του χρόνια μέχρι την ηλικία των 11 ετών όταν η οικογένειά του μετακόμισε στο Αιγάλεω.

Σπούδασε στη Δραματική σχολή του Κωνσταντίνου Μιχαηλίδη. Παντρεύτηκε την Τάρια Μπούρα και το 2006 παντρεύτηκε την ηθοποιό Χριστίνα Ψάλτη (γεν. 1973).

Έπαιξε σε πολλές ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου αλλά και στο θέατρο. Έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής μαζί με την Καίτη Φίνου στη δεκαετία του 1980 με εμπορικές ταινίες όπως Καμικάζι αγάπη μου, Τροχονόμος Βαρβάρα, Τα καμάκια, Βασικά καλησπέρα σας, Και ο πρώτος ματάκιας, Τρελλός είμαι ό,τι θέλω κάνω, Έλα να αγαπηθούμε ντάρλινγκ, Μάντεψε τι κάνω τα βράδια. Έχει παίξει πολλούς ρόλους, κατά το πλείστον κωμικούς.

Το 1973 στην τηλεοπτική σειρά Οι έμποροι των εθνών τραγούδησε το «Ήτανε μια φορά» του Σταύρου Ξαρχάκου. Από τότε έχει τραγουδήσει αρκετά τραγούδια σε ταινίες του και σε επιθεωρήσεις.

Η χρυσή δεκαετία του '80

Ο Στάθης Ψάλτης υπήρξε ένα είδωλο της δεκαετίας του '80. Οι ταινίες του γνώριζαν τεράστια επιτυχία και οι ατάκες του έχουν γράψει ιστορία. Αλήθεια, ποιος μπορεί να ξεχάσεις τις ατάκες «Κούλα πολύ κωλόπαιδο ο Κυριάκος» ή «Βασικά καλησπέρα σας» που χάρισαν το γέλιο σε γενιές και γενιές.

Οι ατάκες του Στάθη Ψάλτη τα τελευταία χρόνια έχουν κατακλύσει το YouTube συγκεντρώνοντας εκατομμύρια views.

Έννοχοι κρίθηκαν από το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Πάφου οι πέντε κατηγορούμενοι για την πολύκροτη υπόθεση ΣΑΠΑ. Θα παραμείνουν υπό κράτηση μέχρι τις 3 Μαϊου, ημερομηνία που έχουν οριστεί οι αγορεύσεις για μετριασμό της ποινής τους.

Οι πέντε κατηγορούμενοι είναι:

Γιώργος Μιχαηλίδης - Πρώην Δημοτικός Σύμβουλος ΔΗΣΥ
Φειδίας Σαρίκας - Πρώην Δήμαρχος Πάφου και πρώην Δημοτικός Σύμβουλος και βουλευτής ΕΔΕΚ
Ευστάθιος Ευσταθίου - Πρώην Δημοτικός Σύμβουλος ΔΗΚΟ
Βάσος Βασιλείου - Πρώην Δημοτικός Σύμβουλος ΑΚΕΛ
Γιώργος Σιαηλής - Δημοτικός Σύμβουλος ΑΚΕΛ
Οι κατηγορίες που απαγγέλθηκαν στους κατηγορούμενους, αφορούν αδικήματα συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, συνωμοσίας προς καταδολίευσης, απάτης, δεκασμού δημόσιου λειτουργού ,απόσπασης χρημάτων από δημόσιο λειτουργό, δωροληψία, κατάχρηση εξουσίας, αποδοχή αμοιβής με τρόπο που υποδηλώνει δεκασμό,διαφθορά, αθέμιτη κτίση περιουσιακού οφέλους από αξιωματούχους και λειτουργούς του δημοσίου, κλοπή από δημόσιο λειτουργό και αδικήματα που σχετίζονται με το νόμο περί συγκάλυψης εσόδων από εγκληματικές πράξεις.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης έθεσε στην ψεσινή συνάντησή του με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί το θέμα της αυξανόμενης τουρκικής προκλητικότητας στην κυπριακή ΑΟΖ.
Σε δηλώσεις του μετά την πρώτη συνάντηση των ηγετών, στο πλαίσιο των συνομιλιών για το Κυπριακό, ύστερα από το δημοψήφισμα στην Τουρκία, και απαντώντας σε ερώτηση, ο πρόεδρος είπε ότι έθεσε το θέμα της τουρκικής προκλητικότητας, σημειώνοντας ότι «δεν ωφελεί και δεν δημιουργεί το κλίμα που θα θέλαμε».
Είπε επίσης ότι παραμένουν διαφορές, και ο ίδιος δεν θέλει να δημιουργεί εικόνες οι οποίες να αποπνέουν είτε αισιοδοξία είτε απαισιοδοξία.

ΚΑΛΟ ΚΛΙΜΑ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ.
Εξέφρασε την ευχή ότι κάποια στιγμή «θα συνειδητοποιήσουμε όλοι ότι απαιτείται πραγματικά να αντιληφθούμε τις ανησυχίες όπως εκφράζονται και από την ελληνοκυπριακή πλευρά».
Στις δηλώσεις του ο πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι «το κλίμα ήταν καλό. Έχουμε ενημερωθεί από τους διαπραγματευτές για τις εργασίες μέχρι σήμερα, οι οποίες θα συνεχίσουν και σήμερα, σημειώνοντας ότι βεβαίως δεν αρκεί μόνο το κλίμα και ότι η ουσία είναι να υπάρχουν αποτελέσματα».
Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας συνεχίζοντας ανέφερε ότι «παραμένουν διαφορές» και πρόσθεσε πως συνεπώς δεν θέλει να δημιουργεί εικόνες, οι οποίες να αποπνέουν είτε αισιοδοξία, είτε απαισιοδοξία.
Περαιτέρω ο πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι θέλει να ελπίζει ότι κάποια στιγμή «θα συνειδητοποιήσουν όλοι ότι απαιτείται πραγματικά να αντιληφθούμε τις ανησυχίες, όπως εκφράζονται και από την ελληνοκυπριακή κοινότητα».

Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΤΗΤΑ
Ερωτηθείς εάν κατά τη συνάντηση τέθηκε το θέμα της αυξανόμενης τουρκικής προκλητικότητας, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας απάντησε: «βεβαίως, και είπα ότι αυτό δεν ωφελεί και δεν δημιουργεί το κλίμα που θα θέλαμε».
«Δεν είναι δυνατόν από τη μια να μιλούμε για μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης και από την άλλη να έχουμε όλες αυτές τις προκλήσεις από πλευράς της Τουρκίας», είπε. O πρόεδρος δεν θέλησε να απαντήσει σε ερώτηση για το ποια απάντησε έλαβε.
Η συνάντηση των ηγετών άρχισε χθες στις 7:30μ.μ., με μια ώρα καθυστέρηση, κάτι που είχε ζητήσει ο κ. Ακιντζί λόγω τραυματισμού της συζύγου του η οποία υπέστη εξάρθρωση ωμοπλάτης, μετά από πτώση της.

ΑΚΙΝΤΖΙ: Η Ε/Κ ΠΛΕΥΡΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ.
Για «ανάγκη αλλαγής της νοοτροπίας της ελληνοκυπριακής πλευράς» έκανε λόγο, πριν από την συνάντησή του με τον πρόεδρο Αναστασιάδη, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί, δηλώνοντας πως η ελληνοκυπριακή κοινότητα πρέπει να δει την τουρκοκυπριακή «ως ισότιμη και ως εταίρο της» και όχι ως μειονότητα.
Μιλώντας στο πλαίσιο συνάντησης που είχε στα κατεχόμενα, ο κ. Ακιντζί ανέφερε πως εάν υπάρχει η θέληση είναι δυνατόν να υπάρξει ένα πλαίσιο λύσης σε δυο μήνες.
Πρόσθεσε πως τόσο οι Ε/κ όσο και οι Τ/κ μπορούν να σχεδιάσουν ένα καλύτερο μέλλον σε κλίμα ειρήνης, εφόσον η μια πλευρά σέβεται τα δικαιώματα της άλλης.
Αναφέρθηκε στη σημασία της ισότητας, της ελευθερίας και της ασφάλειας και είπε πως δεν μπορεί να γίνονται συζητήσεις για ομοσπονδία στη λογική της πλειοψηφίας-μειοψηφίας, και πως οι συζητήσεις που γίνονται αφορούν μια οντότητα με δυο πολιτικά ισότιμες πλευρές.
Είπε πως οι συνομιλίες δεν μπορούν να συνεχιστούν για ακόμη πενήντα χρόνια και πρόσθεσε πως «είτε θα συμφωνήσουμε και μετά η «τδβκ» θα καταστεί μέρος ενός ομόσπονδου συνεταιριστικού κράτους, ή εάν δεν μπορέσουμε να καταλήξουμε σε αυτό η «τδβκ» θα συνεχίσει στο δικό της δρόμο». Ανέφερε πως επιθυμία της τ/κ πλευράς είναι να επιτευχθεί το πρώτο.

O υπουργός Δικαιοσύνης της Τουρκίας δήλωσε χθες ότι τυχόν προσφυγή της αντιπολίτευσης για ακύρωση του δημοψηφίσματος για τη συνταγματική αναθεώρηση, που θα δώσει σαρωτικές εξουσίες στον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, θα απορριφθεί από το Συνταγματικό Δικαστήριο της χώρας και ότι το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων δεν έχει καμία δικαιοδοσία να αποφανθεί επί του θέματος. Το μεγαλύτερο κόμμα της τουρκικής αντιπολίτευσης, το Λαϊκό Ρεπουμπλικανικό (CHP), ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι θα εξαντλήσει όλα τα νομικά μέσα που έχει στη διάθεσή του προκειμένου να επιτύχει την ακύρωση του δημοψηφίσματος προσφεύγοντας είτε στο Συνταγματικό Δικαστήριο της χώρας είτε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μετά την απόρριψη από το τουρκικό Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο (YSK) των προσφυγών των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

ΝΑ ΑΠΟΡΡΙΨΕΙ.
«Αν η αντιπολίτευση προσφύγει στο Συνταγματικό Δικαστήριο, εκείνο δεν έχει καμία άλλη επιλογή παρά να απορρίψει την προσφυγή» δήλωσε ο Μπεκίρ Μποζντάγ στο τηλεοπτικό ειδησεογραφικό δίκτυο A Haber. «Μπορεί να προσφύγει και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ), αλλά δεν μπορεί να έχει αποτέλεσμα ούτε εκεί, γιατί οι συμφωνίες που έχει υπογράψει η Τουρκία δεν δίνουν το δικαίωμα στα κόμματα να προσφεύγουν» τόνισε.
ΚΡΙΤΙΚΗ.
Ο ίδιος επανέλαβε την κυβερνητική κριτική εις βάρος των ευρωπαίων εκλογικών παρατηρητών, οι οποίοι δήλωσαν ότι το δημοψήφισμα, το οποίο διεξήχθη με την χώρα να τελεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, σημαδεύτηκε από παρατυπίες. Οι παρατηρητές είπαν ότι η απόφαση της τελευταίας στιγμής των εκλογικών αρχών να επιτρέψουν την καταμέτρηση ψήφων που δεν έφεραν επίσημη σφραγίδα «υπονόμευσε ένα σημαντικό μέτρο ασφαλείας και είναι αντίθετη με το νόμο, ο οποίος αναφέρει με σαφήνεια ότι αυτές οι ψήφοι θα πρέπει να θεωρούνται άκυρες». Ο Μποζντάγ είπε ότι η έκθεση των εκλογικών παρατηρητών είναι μεροληπτική και στερείται αντικειμενικότητας. «Αυτοί που συνέταξαν την έκθεση μεροληπτούν» δήλωσε ο υπουργός. Παρατηρητές του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) και του Συμβουλίου της Ευρώπης δήλωσαν πως το δημοψήφισμα της Κυριακής ήταν μια αναμέτρηση με άνισους όρους.
ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ.
Στο μεταξύ, λίγες μέρες μετά το τουρκικό δημοψήφισμα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης βρίθουν σχολίων για το αποτέλεσμα του τουρκικού δημοψηφίσματος. Ο Ταγίπ Ερντογάν κατάφερε να κερδίσει το μεγάλο στοίχημα του δημοψηφίσματος για τη συνταγματική αναθεώρηση με ένα ποσοστό της τάξης του 51,4%. Η οργή στο διαδίκτυο είναι μεγάλη. Πολλοί θεωρούν ότι όσοι ψήφισαν «ναι» στην ουσία συναίνεσαν στο τέλος της δημοκρατίας. Ένα άλλο μεγάλο θέμα που ανέκυψε είναι η στάση των Γερμανών πολιτών τουρκικής καταγωγής, που είχαν δικαίωμα συμμετοχής στο τουρκικό δημοψήφισμα. Η μαζική συμμετοχή τους εγείρει εύλογα ερωτήματα για το κατά πόσο η γερμανική πολιτική κοινωνικής ενσωμάτωσής είναι επιτυχημένη ή όχι.
Στο σημείο αυτό ενδιαφέρον παρουσιάζουν ορισμένοι αριθμοί. Στη Γερμανία ζουν σήμερα περίπου 2,9 εκατομμύρια πολίτες τουρκικής καταγωγής. Από αυτούς περίπου 1,4 εκ. έχουν δικαίωμα ψήφου στην Τουρκία. Σχεδόν 700.000 εξ αυτών συμμετείχαν στο δημοψήφισμα. Από αυτούς το 63%, δηλαδή σε πραγματικούς αριθμούς σχεδόν 450.000, ψήφισαν «ναι». «Σε επίπεδο γενικού αποτελέσματος οι ψήφοι της Γερμανίας αντιπροσωπεύουν το 0,2% του συνόλου», δήλωσε στη DW o Γιουνούς Ουλουσόι, επιστημονικός συνεργάτης του Κέντρου Τουρκικών Σπουδών και Έρευνας για την Κοινωνική Ενσωμάτωση με έδρα στο Έσσεν.

Οι συνομιλίες πραγματοποιήθηκαν στη σκιά των νέων τουρκικών προκλήσεων σε βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Με βάση NAVTEX που εξέδωσε η Τουρκία το βράδυ της Τετάρτης το πλοίο Μπαρμπαρός αρχίζει σήμερα σεισμικές έρευνες στα κυπριακά χωρικά ύδατα, σε περιοχή που εκτείνεται από τον κόλπο της Αμμοχώστου μέχρι το ύψος του ακρωτηρίου του Αποστόλου Ανδρέα, στην Καρπασία.
Το Μπαρπαρός το οποίο θα παραμείνει στην περιοχή μέχρι τις 30 Ιουνίου, θα συνοδεύεται από δεύτερο σκάφος.
Με άλλες δύο ΝAVTEX, η Τουρκία ανακοίνωσε, επίσης, στρατιωτικές ασκήσεις ανοικτά της Κερύνειας.

Νέα επίσκεψη στη Ρωσία θα πραγματοποιήσει το προσεχές χρονικό διάστημα ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

Από του βήματος συνεδρίου του ελεγκτικού Οίκου Ernst and Young και του Κυπριακού Οργανισμού Προώθησης Επενδύσεων και ενώπιον πολλών Ρώσων επιχειρηματιών οι οποίοι διαμένουν στην Κύπρο, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι η αποστολή στην Ρωσία θα αντιπροσωπευθεί στο υψηλότερο επίπεδο με στόχο να διερευνηθούν νέοι χώροι αμοιβαίων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων όπως και η εμβάθυνση υφιστάμενων συνεργασιών.
Ο Πρόεδρος εξέφρασε την αισιοδοξία του για την πορεία της κυπριακής Οικονομίας που εξέρχεται της κρίσης ταχύτερα και από τις προβλέψεις όπως είπε χαρακτηριστικά.
Η Κύπρος, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι τώρα, μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες Οικονομίες της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος τόνισε ότι η Λευκωσία δεν πρόκειται να παίξει το παιχνίδι της Τουρκίας για επικοινωνιακή αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της και απηύθυνε έκκληση προς όλους να είναι προσεκτικοί.

Η Τουρκία είπε, με την έκδοση NAVTEX και την κάθοδο του Barbaros στοχεύει στη δημιουργία γκρίζων ζωνών στην Ανατολική Μεσόγειο καθώς επίσης να πλήξει τομείς της κυπριακής οικονομίας.
Επεσήμανε ότι η Κυβέρνηση παρακολουθεί πολύ στενά το θέμα και αναλόγως των εξελίξεων θα είναι και η δική της αντίδραση.
Επανέλαβε επίσης ότι οι ενεργειακοί σχεδιασμοί θα συνεχιστούν και θα πράξουμε ό,τι πρέπει για να θωρακιστούν τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας
Σημαντική εξάλλου χαρακτήρισε την χθεσινή συνάντηση του Προέδρου Αναστασιάδη με τον Μουσταφά Ακιντζί ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος αφού όπως εξήγησε, βοήθησε να ξεκαθαρίσουν θέσεις, δεδομένα καθώς και τρόποι προσέγγισης σημαντικών θεμάτων.
Μιλώντας στο Τρίτο ο κύριος Χριστοδουλίδης, είπε ότι έγινε ενημέρωση από τους διαπραγματευτές για τα θέματα που συζητήθηκαν και δόθηκαν κατευθυντήριες γραμμές για περαιτέρω συζήτηση τους.
Πρόσθεσε ότι ο Μουσταφά Ακιντζί ανέπτυξε τη θέση του για τις τέσσερις βασικές ελευθερίες σε Τούρκους υπηκόους, αλλά ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αντέδρασε λέγοντας ότι το θέμα αφορά τις σχέσεις Τουρκίας - Ευρώπης και όχι τις διαπραγματεύσεις για το κυπριακό.
Αναφερόμενος στο θέμα της αποτελεσματικής συμμετοχής, ο εκπρόσωπος είπε ότι επηρεάζει οριζόντια σχεδόν όλα τα κεφάλαια.
Ερωτηθείς για τη συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου είπε ότι θα συζητηθούν οι τελευταίες εξελίξεις στο κυπριακό, οι τουρκικές ενέργειες αλλά και το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Τουρκία.

Page 1 of 222

300x90 final

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

No result...

Η ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ

 

Sport Day